Blog

Najuspješniji sajam u povijesti: Viroexpo 2012 vidjelo je rekordnih 26.070 posjetitelja, Viroexpo 2013, održat će se od 18. do 20. siječnja iduće godine0

Posted on Siječanj 25th, 2012 in Vijesti

Najuspješniji sajam u povijesti: Viroexpo 2012 vidjelo je rekordnih 26.070 posjetitelja, Viroexpo 2013, održat će se od 18. do 20. siječnja iduće godine

Ovogodišnji 17. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, prema riječima Igora Androvića, direktora tvrtke Viroexpo d.o.o. koja je bila tehnički organizator sajma, vidio je rekordan broj posjetitelja u povijesti sajmaOvogodišnji 17. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, prema riječima Igora Androvića, direktora tvrtke Viroexpo d.o.o. koja je bila tehnički organizator sajma, vidio je rekordan broj posjetitelja u povijesti sajma– 26.070. I dok ostali sajmovi u Hrvatskoj uglavnom bilježe pad i broja izlagača i posjetitelja ili se gase, Viroexpo je ove godine po svim pokazateljima rekordan u odnosu na prijašnje godine i može se kazati kako je on danas zasigurno među prva tri sajma u Hrvatskoj, a prema riječima izlagača, virovitički sajam je najposjećeniji sajam u Lijepoj našoj.
Podsjetimo, na ovogodišnjem Viroexpu nastupio je rekordan broj zemalja (20 stranih zemalja i Republika Hrvatska). Zemlja partner je bila Ukrajina, a u sklopu sajma, Virovitičko-podravska županija i Hmeljinska oblasna državna administracija, odnosno virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i prvi zamjenik predsjednika Vadim Gavrishka, potpisali su Sporazum o suradnji, što će u budućnosti donijeti i međusobnu gospodarsku suradnju naše županije i ove ukrajinske po orijentaciji, poljoprivredne regije. Na sajmu su ove godine nastupile i dvije nove zemlje, Kraljevina Švedska i Republika Francuska.
Viroexpo 2012 je bio rekordan i po broju izlagača (757), uz povećanje površine izlagačkog prostora od gotovo 1.000 četvornih metara više nego li je to bilo prošle godine. Bez sumnje, Viroexpo 2012 bio je najuspješniji Viroexpo u povijesti, sajam zbog kojeg su svi smještajni kapaciteti, na području Virovitičko-podravske, ali i susjednih županija bili popunjeni.
Podsjetimo, Viroexpo 2012 otvorio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, a na ceremoniji otvorenja, nazočilo je i petero veleposlanika akreditiranih u RH (Ukrajina, Švedska, Makedonija, Češka i Slovačka). Sajam se održavao pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i resornih ministarstava. Predsjednik Odbora za organizaciju sajamske manifestacije Viroexpo 2012 bio je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, a organizaciju sajma potpisali su: Virovitičko-podravska županija; Grad Virovitica; HGK Županijska komora Virovitica; HOK Područna obrtnička komora VPŽ; Turistička zajednica VPŽ.
Sljedeći, 18. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroeoxpo 2013 održat će se od 18. do 20. siječnja iduće godine.

--