U organizaciji Odsjeka za razvoj ljudskih potencijala Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica u okviru 18. Viroexpa – međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede održana su dopodne prigodna predavanja. O suši kao najvećem neprijatelju proizvođača hrane na otvorenom govorio je Zlatko Svečnjak s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Organized by the Department of Human Resources Development Croatian Chamber of Economy – County Chamber of Virovitica in the 18th Viroexpo – International Fair Economy, crafts and agriculture were held morning lectures. The drought is the greatest enemy of food producers in the open spoke Zlatko Svečnjak from Faculty of Agriculture, University of Zagreb. The intention of the lecture was that the producers meet with the potentials and possibilities of introducing a system of irrigation in vegetable production.Namjera predavanja bila je da se proizvođači upoznaju sa potencijalima i mogućnostima uvođenja sustava navodnjavanja u sustavu biljne proizvodnje.
Nikola Knego s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu govorio je o kvaliteti u funkciji održivosti u trgovini na malo. Profesor Knego je između ostalog istaknuo da je kvaliteta uvjet bez kojega se ne može i o tome pružatelji usluga moraju voditi računa ako žele opstati na tržištima. Moraju voditi brigu o korisniku i kupcu jer istraživanja pokazuju da nezadovoljan kupac ili korisnik brže širi mrežu nezadovoljnih nego zadovoljan.
U sklopu stručnih pratećih programa sajma Viroexpo Tonći Lazibat, dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta održao je predavanje o temi: Norme i normizacija u međunarodnom poslovanju. Norme, pravila ili standardi, kazao je među ostalim prof. Lazibat, temelj su za sve: kvalitetu, ekologiju, sigurnost, pouzdanost, funkcionalnu spojivost, učinkovitost i ekonomičnost. One proizvođačima omogućuju povjerenje u vlastitu sposobnost da dopru do globalnih tržišta sigurni u to da će njihov proizvod biti globalno uspješan. (www.icv.hr)