U sklopu Viroexpa već tradicionalno se organizira i fišijada, i prženje ribe u kojem sudjeluju športske ribolovne udruge s područja Virovitičko podravske županije. Na ovogodišnjem 19. po redu Viroexpu u pripremi ribe sudjeluje 9 športsko ribolovnih udruga, a ove godine ovdje su “Linjak” iz Zdenaca, “Piškor” iz Josipova, “Ođenica” iz Virovitice, “Linjak” iz Okrugljače, “Drava” iz Terezinog Polja, “Smuđ”, i “Križnica” iz Križnice, “Greda” iz Pitomače i “Smuđ” iz Vaške.
Within Viroexpo already traditionally is organized Fišijada and frying fish with participation of sports fishing associations from the area of Virovitica Podravina County. At this year’s 19th in a row Viroexpo in the preparation of fish participates 9 sport fishing associations, and this year are here: “Tench” from Zdenac, “Piškor” from the Josipovo, “Ođenica” from Virovitica, “Tench” from the Okrugljača, “Drava” from the from Teresa Fields, ” Perch” and “Kriznica” from the Križnica, “Greda” from Pitomaca and “Perch” from the Vaška.
Sve ribolovne udruge pripremaju tradicionalni riblji paprikaš, neke od njih i prženu ribu, a ŠRU “Linjak” iz Zdenaca koji na Viroexpu sudjeluje od njegovih početaka, priprema vrhunski riblji specijalitet – šarana na rašljama. Športske ribolovne udruge koristile su dijelom ribu iz ribnjaka, a dijelom iz rijeke Drave, a koristi se uglavnom šaran i amur, a u ponekim slučajevima i štuka, plotica, deverika i mrena. Sve te delicije podijeljene su posjetiteljima sajma… (www.icv.hr)
All fishing associations prepare a traditional fish stew, some of them and fried fish, and SFC “Tench” from Zdenac who are at Viroexpo from its origins prepared seafood specialty – carp. Sport Fishing Association have used part of the fish from the pond, and partly from the Drava river, and is used mainly carp and grass carp, and in some cases the pike, Pomfret, bream and barbel. These delicacies are shared with visitors of the fair … (www.icv.hr)