Srednja škola Stjepana Sulimanca, u sklopu ovogodišnjeg 7. Agroexpa, organizirala je smotru učenika srednjih i turističkih škola u pripremi hrane i pića od zdravih i ekoloških namirnica pod nazivom „Zlatna košnica 2017“.
Srednja škola Stjepana Sulimanca, u sklopu ovogodišnjeg 7. Agroexpa, organizirala je smotru učenika srednjih i turističkih škola u pripremi hrane i pića od zdravih i ekoloških namirnica pod nazivom „Zlatna košnica 2017“.
Med kao jedna od najnutritivnijih namirnica bila je poticaj učenicima i njihovim mentorima iz osam škola da prezentiraju koje sve vrste jela, slastica i pića, mogu sadržavati ovu izuzetno zdravu namirnicu. Smotru je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, , a nazočnima su se obratili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Josip Ivoš, a svečanosti otvorenja nazočili su i saborski zastupnici Vesna Bedeković i Vladimir Bilek, kao i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić.
Osim prezentacije jela, u Centru kulture Virovitica, u sklopu “Zlatne košnice” održano je predavanje Mirjane Špehar iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ na temu „Med ekološka namirnica“. Edukacijski dio smotre nastavio se praktičnim radionicama na kojima su stručni učitelji kuharstva, Ivica Ljubek, Marija Bošnjak, Ružica Šošić iz Srednje strukovne škole Vinkovci i članovi Hrvatskog kuharskog saveza prisutnima govorili o slatkim, toplim, te hladnim jelima s dodatkom meda. (www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak i Mirjana Lukačić)