U organizaciji Grupacije pčelarstva Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Pčelarskim udrugama s područja županije, u prostorima Udruženja obrtnika Virovitica, održano je senzoričko ocjenjivanje meda na kojem su ocijenjena 79 uzoraka meda.
Senzoričko ocjenjivanje je obavilo ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s eminentnim sveučilišnim profesorom, Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Povjerenstvo je ocjenjivalo: čistoću, bistrinu, boju, miris i okus meda, a uz članove povjerenstva bili su i predsjednik HGK ŽK Virovitica Zlatko Pleša i direktorica Kristina Pleša.
Ocjenjivanje meda provelo se sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i standarda za med Europske unije. Navedeno senzoričko ocjenjivanje meda se održalo u sklopu 14. županijskog i 11. međunarodnog ocjenjivanje meda, a rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni, 14. rujna, na 9. Agroexpu, Sajmu agroproizvoda i opreme u Virovitici. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)